Krstonoša pješke stigao u Zagreb iz Rijeke, zaplakao prilikom obraćanja (FOTO)
Foto:Anadolija

Primljen u Vladu Hrvatske na razgovor

Krstonoša pješke stigao u Zagreb iz Rijeke, zaplakao prilikom obraćanja (FOTO)

Preko stotinu građana Zagreba okupilo se na Trgu svetoga Marka kako bi aplauzom podrške dočekali Riječanina Sašu Pavlića koji je u glavni hrvatski grad stigao nakon nekoliko dana pješačenja iz Rijeke sa drvenim krstom na ramenu, sve kako bi ukazao na činjenicu da hrvatska država ima novca za nabavu eskadrile borbenih aviona, dok novca nema za liječenje teško oboljele djece.

Saša Pavlić je Riječanin koji je privukao pažnju domaćih, hrvatskih, ali i stranih medija nakon što se u Veliku subotu, dan uoči Uskrsa, iz Rijeke prema Zagrebu zaputio pješice, noseći na ramenu drveni krst kako bi ukazao na patnje stotinak hrvatske djece kojima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije u stanju osigurati besplatne lijekove potrebne za liječenje rijetkih bolesti.

Pavlića su Zagrepčani dočekivali na nekoliko lokacija, a na Trgu bana Jelačića na njegovom putu do Hrvatske vlade sa krstom na ramenu pridružila se nekolicina roditelja sa djecom u kolicima koja imaju rijetka oboljenja, izvještava agencija Anadolija.

"Samo o njima zavisi hoće li ova djeca živjeti", poručio je Saša prije ulaska u Vladu.

Pavlić je na putu do Markova trga susreo i pozdravio još djece sa sličnim oboljenjima te se na momenat i rasplakao dok je okupljenim medijima i roditeljima objašnjavao svoj motiv za pješačenje.

Poručio je kako mu je glavni cilj ukazati na potrebu ove djece za adekvatnim lijekovima i liječenjem u Hrvatskoj, a pritom je naglasio kako je sramotno da Hrvatska kupuje eskadrilu od 12 borbenih aviona koji će državni proračun koštati 3 milijarde kuna, dok istovremeno nije u stanju osigurati besplatno liječenje i lijekove za ovu djecu.

"Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopšte izađu. Otcijepljeni su od naroda i od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba!? Ovo je pitanje svih nas, a vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri miliona građana će sada kliknuti nešto besmisleno", poručio je Saša okupljenim građanima i medijima, prenosi agencija.

Ubrzo nakon dolaska pred ulaz u sjedište Hrvatske vlade, Saša je primljen u Vladu gdje, pretpostavka je, nekom iz Vlade iznosi svoj stav o potrebi liječenje djece s rijetkim oboljenjima. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.