Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti od 16. do 30. aprila
Foto: Kabinet predsjednika Opštine Herceg-Novi

23. HAPS

Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti od 16. do 30. aprila

Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti – 23. HAPS trajaće od 16. do 30. aprila, a koncept je definisan naslovom „Pozorište i bajke“.

”Pet večernjih predstava i još tri predstave u sklopu HAPSića stižu iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, a planirani su i bogati prateći programi. HAPS će u saradnji realizovati Javna ustanova kulture Herceg-fest i titular festivala Hercegnovsko pozorište, uz finansijsku podršku Opštine Herceg Novi i gradske Turističke organizacije”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Kako je navedeno, ovo je  rezime sastanka u Kabinetu predsjednika Opštine Herceg Novi, na kome su juče u atmosferi dobre saradnje i  podrške razgovarali: predsjednik Opštine Stevan Katić, sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, savjetnica predsjednika Opštine Tamara Vujović, direktor Turističke organizacije Herceg Novi Pavle Obradović, direktorica Herceg-festa Gordana Porobić Krcunović, predsjednik Upravnog odbora Herceg-festa Bobo Milanović, selektorka ovogodišnjeg HAPSa Milina Kovačević i u ime Hercegnovskog pozorišta Vitka Vujnović.

Saopšteno je da je u okviru HAPS-a planirano je pet večernjih predstava:

16. april - Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama, Narodno pozorište Sarajevo

17. april - Šćeri moja, Crnogorsko narodno pozorište

26. april - Za umrijet od smijeha, teatar „Rugantino“ i Kazalište „Planet art“ Zagreb

28. april – Bajkoholik, Pozorišna trupa U.R.A. Beograd

30. april – I živjele su sretno...?, GK Scena “Gorica” Velika Gorica

Navedeno je da će sve večernje predstave biti igrane u Dvorani Park, sa početkom u 20.30 sati.

”HAPSić je nakon izvjesne pauze opet dio festivala, kao snažna podrška edukaciji najmlađe pozorišne publike”, navedeno je u saopštenju. Ove godine, kako je navedeno, obuhvata tri predstave:

18. april - Bajke mog detinjstva, Pozorište lutaka „Pinokio“, Zemun

24. april - Vuk i sedam jarića u muzeju bajki, Dječje pozorište Republike Srpske, Banja Luka

27. april -  Modro blago, Gradsko pozorište Podgorice

Najavljeni su i prateći programi 23. HAPSa: predstavljanje knjige „Četiri ludila“ Miloša Latinovića (19. april), likovna/strip radionica i izložba učenika JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” koje će voditi Ksandra Popović i Filip Andronik (gost Hercegnovkog strip festivala), kao i otvaranje izložbe „Bajke“ i nastup hercegnovske grupe P.R.C. (20. april). Biće održane i pozorišne radionice: za djecu na temu „Bajke za sve uzraste“ (9 – 14 god), a za odrasle „Građenje lika kroz Arhetip“ (voditelj: Slađana Vujović, asistent: Senka Domović Bulut -  21. april).

”Pedesetogodišnje uspješno djelovanje hercegnovskih EXODUSa ravno je bajci pa je sastavni dio 23. HAPSa i njihov koncert Exodus – prvih 50 godina, veče sjećanja. Održaće se 25. Aprila”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da će poslije vaskršnjih praznika biti organizovana konferencija za novinare povodom početka 23. Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.