Dvostruko ubistvo u Podgorici: Traga se za ubicom, u njegovom stanu pronađen spisak praćenih osoba
Sa mjesta ubistva, foto:Kodex

Ilegalnim putem napustio zemlju?

Dvostruko ubistvo u Podgorici: Traga se za ubicom, u njegovom stanu pronađen spisak praćenih osoba

Policija je u stanu Marka Jovanovića iz Podgorice, za kojim se traga zbog sumnje da je u subotu u centru grada ubio Radivoja Jovanovića i Miloša Šakovića, pronašla spisak sa imenima osoba za koje se sumnja da su po nalogu „škaljaraca“ i barskog klana praćene izvjesno vrijeme - potvrđeno je Pobjedi iz više izvora bliskih istrazi.

Prema saznanjima tog lista, na spisku je skoro deset imena i prezimena, a pored svakog upisana je adresa, mjesta na kojima se kreću, koja vozila koriste i šta sve imaju od imovine.

Sagovornici Pobjede navode da se sumnja da su osobe sa spiska praćene kako bi bile reketirane. Ipak, istražitelji se ne zadržavaju na tome, već će ispitati osobe sa spiska i utvrditi da li im je prijetila opasnost, jesu li se osjećali ugroženo i u kakvim odnosima su bili sa Markom Jovanovićem. Pobjedi je nezvanično saopšteno da su neke osobe sa spiska bliske kavačkoj grupi.

Osim spiska, policija je pronašla još određenih tragova koji će biti predmet vještačenja, na osnovu čijih rezultata će moći da utvrde njegovu povezanost sa eventualno još nekim krivičnim djelima. Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkog lista, izvjesna operativna saznanja istražitelja ukazuju da se Jovanović krije u Crnoj Gori, ali nema preciznih potvrda tih informacija.

– To je ono što trenutno imamo, ali ne isključuje se mogućnost da je ilegalnim putem napustio zemlju – saopšteno je nezvanično iz izvora bliskih istrazi.

Šaković i Jovanović ubijeni su u subotu u centru Podgorice oko 12 sati. Podgorička policija je nakon dva dana riješila ovaj slučaj i uhapsila Janka i Predraga Vukadinovića. Krivična prijava podnijeta je protiv Kristine Brnović i Dragoljuba Ćetkovića iz Podgorice. Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu Kristini Brnović i Dragoljubu Ćetkoviću juče jeodređeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu.

Prema sumnjama policije, Brnović je iznajmila stan za kriminalnu grupu, a Ćetković je nabavio oružje. Predragu i Janku Vukadinoviću na teret su stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo. Njima je određeno zadržavanje, a danas će biti privedeni sudiji za istragu.

Janko Vukadinović se pred tužiocem branio ćutanjem, dok je Predrag iznio odbranu i negirao krivično djelo. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji imaju operativna saznanja da je nalog za ubistvo Šakovića dala osoba sa kriminalnom prošlošću sa kojom je on bio u sukobu.

Policija je zvanično saopštila da sumnjaju da su uhapšeni, kao i Marko Jovanović za kojim tragaju, članovi škaljarskog kriminalnog klana. Navodno, oni su povezani sa Baraninom Alanom Kožarom, kog policija godinama povezuje sa tim kotorskim kriminalnim klanom. Kožar je, prema policijskoj evidenciji, šef jednog od barskih kriminalnih klanova.

Pobjeda/Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.