Trikovi koji pomažu: Riješite problem masne kose!
Foto: Ilustracija

Nekada se ovakve situacije čine bezizlaznim

Trikovi koji pomažu: Riješite problem masne kose!

Najčešći problem koji žene imaju sa kosom jeste problem sa brzim mašćenjem tjemena.

Najčešći problem koji žene imaju sa kosom jeste problem sa brzim mašćenjem tjemena. Čak i kada imate suve krajeve i oštećenu i farbanu kosu, može se desiti da vam se tjeme glave brzo masti.

Ako se i vama čini da je vaša kosa već dan nakon pranja masna, onda se u ovom tekstu kriju mali trikovi za rješenje vaših muka.

Često pranje nije rješenje na duge staze, i samo će privremeno učiniti vašu kosu živahnom. Ovdje se nalaze rješenja za situacije koja vam se sigurno u nekom trenutku učinila bezizlaznom.

Zašto se kosa masti? Ova pojava zavisi od jako puno faktora, na neke od njih manje vise možete da utičete. Bitno je da uskladite njegu sa vašim tipom kose, kao i da izbjegavate prečesto češljanje kojim će se masnoća sa tjemene spustiti i na ostatak kose.

Masna kosa može biti i posljedica poremećaja hormona, stresa ili kontraceptivnih pilula. Ono na šta ne možete da utičete je kosa koja se masti usljed nepovoljnih vremenskih prilika kao što je povišena vlažnost vazduha.

Gdje griješite? Jednu od čestih grešaka pravimo već kod samog pranja kose. Prvi korak je biranje adekvatne njege za vašu kosu.

Morate obratiti pažnju da birate isključivo šampone i balzame koji su namijenjeni njezi masne kose. Oni imaju sastojke koji su specijalno prilagođeni vašem tipu kose, tako ćete izbjeći iritaciju kože glave jer sadrže manje hemijskih jedinjenja.

Ako su vam krajevi kose oštećeni, balsam stavljajte samo na krajeve kose, nikako na tjeme.

Kada su u pitanju dodatni proizvodi poput različitih maski i sprejeva za zaštitu kosu, ne morate ih preskakati.

Poželjno je da birate one koji su na prirodnoj bazi, posebno one koje u sebi imaju dodatak citrusa.

Još jedna bitna stvar koju malo žena zna je da ispiranje kose vrućom vodom pojačava lučenje lojnih žlezda. Trudite se da kosu perete mlakom vodom.

Ako imate i lošu naviku da kosu dirate rukama, gledajte da to korigujete. Često pipkanje će je dodatno izmastiti. Možete se poslužiti i baby puderom ili suvim šamponom kako biste napravili što duži razmak između dva pranja, prenose Novosti.

Jednom kada pronađete proizvode koji prijaju vašoj kosi, sve ostalo će biti lakše.
Greške kod stilizovanja kose takođe mogu biti jedan od uzroka kada je masna kosa u pitanju.

Izbjegavajte feniranja, a poslužite se starim dobrim trikom sa loknama koje će učiniti da vasa kosa izgleda bujnije. Šiške takođe nijesu idealna opcija, preporučuje se da kosu što češće sklanjate sa lica i vezujete u rep.

Pored lokni idealna frizura za vas biće stepenasto šišanje. Slojevi će učiniti da vasa kosa izgleda bujnije.

Svakako je bitno da ne očajavate jer ovo nije problem koji je nerješiv.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.