Potvrđena optužnica: Sarvan ubio svoju tetku Duriju Pojatić
Foto: Dnevne novine

Zločin počinio iz koristoljublja

Potvrđena optužnica: Sarvan ubio svoju tetku Duriju Pojatić

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva protiv okrivljenog Emira Sarvana (39), koji se tereti da je 30. oktobra prošle godine ubio svoju tetku Duriju Pojatić (78).

“Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u stanu oštećene D.P., istu na svirep način sa umišljajem ubio, na način što je više puta udarao tupim predmetom, kao i nogama i rukama u predjelu glave i tijela, nakon čega joj je šakama držao zapušene nos i usta, pa je uslijed ugušenja kod oštećene nastupila smrt”, saopšteno je iz Vrhovnog tužilaštva.

Ranije prijavljivan policiji?

Sarvanova tetka je navodno 14. oktobra oko 21.10 sati telefonskim putem prijavila policiji Emira da lupa na vrata njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i govori joj da otvori, što ona nije željela.

Ubrzo je došla policija koja ga je legitimisala.

Pojatić tada nije željela da podnese prijavu protiv bratanića zbog uznemiravanja. Od policijskih službenika je samo tražila da ga udalje, što su oni i uradili i upozorili ga na ponašanje.

Njeno beživotno tijelo nekoliko sati prije hapšenja Sarvana, nađeno u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Ubio tetku zbog 150 eura?

Obdukcioni nalaz pokazao je da je starica zadavljena i da su joj polomljena rebra. Tužilac je prekvalifikovao krivično djelo u teško ubistvo iz niskih pobuda.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada se sumnja da je Sarvan  zločin počinio iz koristoljublja. Kako su navodili mediji, kod njega je prilikom pretresa pronađeno 150 eura.

Na tijelu starice je bilo više povreda, a pronađena je i krvava kutlača. Policija je saopštila da je tokom uviđaja konstatovano da nije bilo tragova provaljivanja u stan.

Izvor: CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.