Popularno inženjersko takmičenje i ove godine, šesti put u Podgorici(FOTO)
Foto: BEST

U sklopu projekta Dani inženjera

Popularno inženjersko takmičenje i ove godine, šesti put u Podgorici(FOTO)

Studentsko inženjersko takmičenje koje ima isti koncept na svih 96 evropskih univerziteta na kojima se održava, i ove godine, šesti put u Podgorici! Organizuje se lokalna runda, EBEC (European BEST Engineering Competition) Challenge Podgorica, u sklopu projekta Dani inženjera, a koji će trajati od 19. do 24. aprila.

„Studentske ekipe imaju mogućnost takmičenja u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse. Studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode. Ocjenjivaće se kreativnost, prezentacione vještine, kao i uspješnost realizovanog rješenja uz različite kriterujume. Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana“, saopštila je studentska  organizacija BEST (Board of European Students of Technology).

Foto: BEST

Kako je navedeno, pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja „EBEC Challenge Balkan“, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

„Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijave putem stranice www.best.ac.me . Pravo učešća imaju svi studenti u Crnoj Gori. Prijave traju do 17. aprila. Više o samom događaju zainteresovani mogu naći na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici “Dani inženjera” ili zvaničnom sajtu organizacije“, saopšteno je.

Foto: BEST

Ovaj događaj, kako je navedeno, organizuje BEST. U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Misija ove organizacije, kako je navedeno, jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.