Mladi URA: Studenti se udaljili od ideala boljeg i pravednijeg društva

Mladi URA: Studenti se udaljili od ideala boljeg i pravednijeg društva

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA čestitali su danas svim crnogorskim studentima njihov dan koji se obilježava u sjećanju na pogibiju Žarka Marinovića sa Cetinja koji je na današnji dan 1936. godine bio žrtva sukova tokom studentskih demostracija čiji je cilj bio borba za prava studenata i pružanje otpora represiji.

„Ovaj dan je prilika da se svi mladi i studenti u našoj zemlji podsjete na veliku Marinovićevu žrtvu koja je imala za cilj jednu plemenitu i antifašističku ideju. Ta ideja je ona na kojoj je sagrađena naša država, no od ideala za bolje i pravednije društvo dosta smo se odmakli“, kazali su u Forumu mladih URA.

Navode da mlade generacije većim aktivizmom i doprinosom moraju vratiti i oživjeti ideale boljeg i pravednijeg društva u kojem će svi građani živjeti dostojnim životom.

„Mladi kao nosioci novih i naprednih ideja moraju raskrstiti sa nasljeđem prošlosti, sa onim što i danas ranjava crnogorsko društvo i ne dozvoljava mu da iskaže sav svoj potencijal. Moramo se ujediniti u ideji za srećnije, ekonomski bogatije i demokratsko zrelije društvo kakva su izgradila sve razvijenije evropske države“, ističu iz Foruma mladih URA.

Zaključuju da je prvi korak ka navedenim idealima smjena vlasti kao osnov demokratije i kao objektivni sud o tome da je jedna te ista garnitura političara imala trideset godina da napravi nešto, a porušila je gotovo sve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.