Foto: PR Centar

"Da DPS nastavlja sa praksom iz afere Snimak pokazuju dokumenta koja su greškom poslata na zvanični mejl JU Muzeji i galerije Budva"

Dokumenta koja su greškom poslata na zvanični mejl Javne ustanove (JU) Muzeji i galerije Budva, pokazuju da je Demokratska partija socijalista (DPS), u susret predsjedničkim izborima, nastavila sa praksom iz afere „Snimak“, ocijenjeno je iz Demosa.

Članica Predsjedništva Demosa, Lucija Đurašković je, na pres konferenciji,  saopštila da je na zvaničnu adresu JU Muzeji i galerije Budva, na čijem je čelu, stigao „neobičan mejl“, ali na ime bivše direktorice Biljane Brajović.

Kako je pojasnila Đurašković, mejl je poslat sa zvanične adrese Centra za konzervaciju i arheološka istraživanja pri Ministarstvu kulture, gdje je Brajović nedavno imenovana na mjesto direktora.

„U mejlu se nalazi tabela sa imenima zaposlenih u Centru, sa njihovim matičnim brojevima i oznakama plus, minus, zatim napomena ko je od njih član ili simpatizer druge partije, ali i instrukcije da je sa nekim od njih neophodno obaviti razgovor“, precizirala je Đurašković prenosi Pr Centar.

FullSizeRender

Foto: PR Centar

Prema njenim riječima, sve to je stiglo sa mejla zvanične institucije „na mejl koji je vjerovatno pobrkan sa privatnim mejlom novopridošle direktorice, koja je sličnu, ali ne ovako upečatljivu aktivnost ostvarivala i u Ustanovi kojom je prethodno rukovodila“.

„Strašno je i zabrinjavajuće ovako crno na bijelo vidjeti aktiviranje državnih institucija sa operativnim radnjama uoči izbora i nastavljanje sa ucjenama na koje ovaj mejl nedvosmisleno ukazuje“, smatra Đurašković.

Ona je ocijenila da se radi o materijalnim dokazima koji, kako smatra, ukazuju na indiciju da DPS, u susret predsjedničkim izborima, „nastavlja sa svojom praksom iz afere „Snimak“.

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da su u toj partiji smatrali obavezom da podijele sa javnošću elemente nove afere sa, kako je naveo, poznatom temom političke korupcije.

„Radi se o novoj, degutantnoj aferi orvelovskog karaktera i dimenzija, dakle – pokoravanja i kontrolisanja društva“, rekao je Lekić.

On je najavio da će materijale do kojih su došli slučajno danas dostaviti nadležnom tužilaštvu, i upoznati sa njima međunarodne organizacije koje prate izborne procese u Crnoj Gori, poput OEBS-a, kao i predstavnike Evropske komisije.

Lekić je ocijenio da je materijal do kojeg su došli „očigledno novi prilog aferi „Snimak“, koja je, sada to već znamo, sistem kako ostvarivati političku korupciju, odnosno – kako krasti na izborima“.

Iz Demosa su najavili da će, u vezi sa ovim slučajem, podnijeti krivične prijave, o čemu će naknadno obavijestiti javnost.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.