Zaposleni u bolnici protestovali protiv govora mržnje i pružili podršku kolegama
Zaposleni ispred bolnice u Bijelom Polju

Bijelo Polje

Zaposleni u bolnici protestovali protiv govora mržnje i pružili podršku kolegama

Zaposleni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju su danas na pola sata izašli ispred te ustanove u znak protesta protiv govora mržnje i otvorenog poziva na linč, kao i u znak podrške kolegama koji su osuđeni za infekciju beba u novembru 2014. godine.

Skupu se obratio dr Blažo Varagić načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva.

3007053410216485451196744932534094o

On je u svom govoru ponovio ono što je juče saopšteno od strane stručnog kolegijuma bjelopoljske bolnice, a to je da se do sada nijesu oglašavali kako ne bi povrijedili osjećanja porodica.

"I zbog pijeteta prema izgubljenom novorođenčetu, ali isto pri tom ne zaboravljajući četiri bebe, izliječene na našu radost bez posljedica. Takođe nijesmo željeli da naše oglašavanje bude protumačeno kao direktno miješanje u krivični postupak i primjenu Zakona.Mi smo jedni od njih četvoro iz Bijelog Polja,a sjutra to može biti neko iz bilo koje zdravstvene ustanove", ponovio je Varagić.

30074668102164854508367351343696290o

Varagić je javnost pozvao da se uzdrži od teških kvalifikacija ljekara kao ubica, te da se ne podliježe atmosferi linča.

Iz Sindikata doktora medicine pozvali su sve ljekare da, u znak protesta protiv govora mržnje i otvorenog poziva na linč, izađu ispred ustanova na pola sata, čime će ujedno iskazati i solidarnost prema kolegama iz Bijelog Polja.

"Posljednjih dana u medijima slušamo govor mržnje u kojem nas nazivaju ubicama dok se najavljuje neko "bolje" vrijeme u kome će se ljekari više i bolje hapsiti i kažnjavati na veće zatvorske kazne. Obećavamo im da to vrijeme neće dočekati jer neće imati koga da hapse", poručili su iz SMDCG.

Podsjećamo, prošle sedmice Apelacioni sud je preinačio odluku Višeg suda u Bijelom Polju pa tako optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu dana zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi.

Doktori Jeremić Tomislav, Tahirović Haka, Puletić Zvonko i Cimbaljević Jela terete se za infekciju pet beba u novembru 2014. godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.