Pucnjava ispred sjedišta You Tube-a: 4 osobe povrijeđene, napadač mrtav (FOTO)(VIDEO)
Foto: Evening Standard

Kalifornija

Pucnjava ispred sjedišta You Tube-a: 4 osobe povrijeđene, napadač mrtav (FOTO)(VIDEO)

Najmanje četiri osobe povrijeđene su u pucnjavi u sjedištu YouTubea u gradu San Bruno u Kaliforniji. Napad je izvršila Nasim Aghdam koja je nakon pucnjave sama sebi oduzela život.

Iz lokalne bolnice, nakon pucnjave koja se dogodila oko 17 sati prema lokalnom vremenu, vrlo brzo su otkrili kako su primili nekoliko pacijenata koji su povezani s napadom u zgradi YouTubea. 

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Opštoj bolnici u San Franciscu, dok je 32-godišnjakinja takođe u teškom stanju, a treća 27-godišnja žena je stabilno. 

Još jedna osoba je povrijeđena pri izlazu iz zgrade, te dodaje da motivi napada nijesu poznati. 

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Tod Šerman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

"Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Neko je rekao da je osoba pucala iza zadnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Šerman na Twitteru.

"Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Šerman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako zaposleni YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google, vlasnik YouTube-a, je u saopštenju potvrdio da djeluje koordinisano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promovišu prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

 

Izvor: Radio Sarajevo

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.