Real nokautirao Juventus, Bajern preokrenuo
Foto: Getty Images

Četvrtina finala Lige šampiona

Real nokautirao Juventus, Bajern preokrenuo

Mečevima Juventus – Real Madrid i Sevilja – Bajern Minhen počinje četvrtina finala Lige šampiona.

Deset mjeseci nakon prošlosezonskog finala Lige šampiona, Juventus i Real Madrida sastaće se opet, ovog puta u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ovo je biti 20. duel Juventusa i Reala, a 19. po redu odigrao se na Nacionalnom stadionu u Kardifu 3. juna 2017. godine kada je "kraljevski" klub slavio sa 4:1 i osvojio svoju 12. titulu u Ligi šampiona.

‘Kraljevski’ klub nije mogao da zamisli bolji početak utakmice – već u trećem minutu Ronaldo je postigao osmi gol protiv Juventusa. Isko se izborio za prostor na lijevoj strani, zavrnuo povratnu na peterac, gdje je Portugalac pobjegao čuvarima i ponovo savladao Bufona. 

Od tog trenutka ‘Stara dama’ je preuzela loptu, ali sve do 20. minuta nije bilo šansi, kada je Kejlor Navas fantastičnim refleksima spasao svoj tim. Nešto kasnije je Toni Kros zatresao prečku sa 25 metara, da bi poslije promašaja Kjelinija ostalo 0:1 na poluvremenu. 

U drugoj utakmici dana Bavarci su veliki favoriti, ali je Sevilja eliminacijom Mančester junajteda pokazala da umije da igra sa velikim ekipama. Tim koji vodi Jup Hajnkes je demolirala Bešiktaš, potom i najvećeg rivala Borusiju, a u Njemačkoj je maltene osigurala novu titulu, pa može da se posveti pohodu na Evropu. 

Foto: Getty Images

Domaćin je bio bolji rival u prvih pola sata, iako je Bajern prije početka susreta važio za velikog favorita. Sevilja je bila ta koja je imala kontrolu, a u 20. minutu se Pablo Sarabija obrukao jer je promašio otvoren gol sa sedam-osam metara. 

Ipak, nešto više od desetak minuta kasnije se iskupio – odlično se ubacio iza leđa odbrani, prihvatio loptu sa suprotne strane i poslao je iza Ulriha, prenosi B92. 

‘Ramon Sančes Pishuan’ je eksplodirao, ali je utihnuo nekoliko minuta kasnije. Akciju po lijevoj strani poveo je Rodriges, a nastavio Riberi. Francuz je želio da ubaci u kazneni prostor, lopta je na putu zakačila Hesusa Navasa dovoljno da prevari golmana Soriju i završi u mreži – 1:1 na poluvremenu. U srijedu su na programu preostala dva duela, Barselona će biti domaćin Romi, a Liverpul i Mančester siti igraće engleski derbi na ‘Enfildu’. 

Revanši su na programu sljedeće nedjelje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.