Ministar policije Kosova podnio neopozivu ostavku
Fljamur Sefaj

Fljamur Sefaj

Ministar policije Kosova podnio neopozivu ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštila je Alijansa novo Kosovo, čiji je kadar Sefaj.

U saopštenju se navodi da je on u pismu ostavke detaljno informisao premijera Kosova Ramuša Haradinaja o procesu "deportacije šest turskih državljana u Tursku i o svom uključivanju u ostvarivanje zakona u tom procesu".

Prema saopštenju, Sefaj nije bio faktor odlučivanja i samo je primijenio zakon u vezi sa zahtjevom Kosovske obavještajne agencije (KOA), institucije koja je po Ustavu procijenila da turski državljani predstavljaju opasnost po bezbjednost Kosova.

"Ministar Sefaj nije znao šta predstavljaju te ličnosti, već je samo primijenio zakon koji se aktivira u slučajevima kada KOA ocijeni da se dovodi u pitanje bezbjednost države Kosovo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je KOA zakonom obavezna da izvještava premijera o tom procesu i da treba rasvijetliti da li se to dogodilo ili nije, prenosi B92.

Istovremeno, prištinski mediji javljaju da je predsjednik Kosova Hašim Tači smjenu direktora KOA uslovio i ostavkama zamjenika direktora i glavnog inspektora KOA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.