Nije utvrđeno da li nervni agens upotrijebljen za trovanje Sergeja Skripalja potiče iz Rusije
Foto: Tanjug

Britanska vojna laboratorija

Nije utvrđeno da li nervni agens upotrijebljen za trovanje Sergeja Skripalja potiče iz Rusije

Britanska vojna laboratorija je saopštila da nije uspjela da utvrdi da li nervni agens upotrijebljen za trovanje bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja potiče iz Rusije.

"Uspjeli smo da identifikujemo da je to 'novičok', nervni agens vojnog tipa", rekao je Geri Ejtkenhed, šef laboratorije "Porton Daun".

Po njegovim riječima, laboratorija nije mogla da ustanovi porijeklo agensa, a dodao je da su britanske vlasti koristile druge izvore da bi došle do svojih zaključaka, prenosi Beta.

Britanske vlasti smatraju Rusiju odgovornom za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije koji su 4. marta nađeni bez svijesti u engleskom gradiću Solzberiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.