Čupanje dlačica je navika koja bi mogla skupo da vas košta
Foto: Ilustracija

Na pojedinim djelovima tijela je strogo zabranjena

Čupanje dlačica je navika koja bi mogla skupo da vas košta

Navika koja se čini bezazlenom mogla bi skupo da vas košta!

Mnogi pincetu koriste svaki put kada požele da se riješe neke neželjene dlačice, ali na pojedinim djelovima tijela ona je strogo zabranjena jer neke dlačice uopšte ne smiju da se čupaju, već se samo skraćuju da ne bi došlo do upala i infekcija.

Mladež

Ukoliko vam iz mladeža raste dlačica, nipošto je ne čupajte jer time možete da izazovete brojne upale, a rizikujete i povredu mladeža što može da dovede do brojnih zdravstvenih komplikacija.

Nos

Dlačice u nosu imaju značajnu ulogu za zaštitu zdravlja pa se preporučuje da se uopšte ne diraju jer služe tome da naše disajne puteve zaštite od bakterija i prašine, a ukoliko vam baš smetaju potrebno je da ih skratite makazama, ali nipošto ne smijete da ih čupate, prenosi Dnevno.hr.

Bradavice

Grudi su veoma osjetljivi dio tijela, posebno bradavice. Ukoliko čupate dlačice oko njih nadražićete kožu, a moguća posljedica je urastanje dlake.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.