UCG potpisao ugovor sa ukrajinskim univerzitetom Lviv (FOTO)
Foto: Univerzitet Crne Gore

Ugovor o jačanju i promovisanju zajedničke saradnje

UCG potpisao ugovor sa ukrajinskim univerzitetom Lviv (FOTO)

Ugovor o jačanju i promovisanju zajedničke saradnje Univerziteta Crne Gore i ukrajinskog Nacionalnog univerziteta politehnike Lviv potpisali su danas rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i prof. dr Boris Bolibrukh, u ime rektora ukrajinskog Univerziteta prof. dr Jurij Bobala.

„Ugovor će uspostaviti ne samo akademske veze, već i ojačati sponu između dvije kulture kroz razmjenu znanja i iskustava, kao i kroz zajednički rad na polju obrazovanja i istraživanja“, kazao je Nikolić.

Ugovor o saradnji otvara mogućnost za razmjenu akademskog osoblja i studenata, kao i za pronalaženje rješenja u naučnim problemima koji su od zajedničkog interesa, dodao je Rektor, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Foto: Univerzitet Crne Gore

On je objasnio da se prednost ove uspostavljene saradnje ogleda se i u budućoj kooperaciji između univerzitetskih biblioteka i razmjeni naučnih materijala, studija, knjiga il publikacija.

Obije institucije će, kako je navedeno, nastojati da podržavaju mogućnost zajedničkih naučnih konferencija, seminara, sastanaka, izložbi ili zajedničkih naučnih publikacija.

Nacionalni univerzitet politehnike Lviv, kako je saopšteno, najveći je naučni univerzitet u Lvivu.Od osnivanja 1816. godine, bio je jedan od najvažnijih središta nauke i tehnološkog razvoja u Srednjoj Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.