Policija: Dotrajalo kablo od goriva na Miličkovićevom mercedesu
Vasilije Miličković

Obavljen uviđaj

Policija: Dotrajalo kablo od goriva na Miličkovićevom mercedesu

Povodom izjave Izbornog štaba predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića da je na njega navodno danas „pokušan atentat“ i to navodno presijecanjem dovodnog kabla za gorivo u vozilu kojim je upravljao iz policije su saopštili nakon završenog uviđaja da je pomenuto crijevo dotrajalo te da će izuzeti predmeti i brisevi će biit upućeni na vještačenje

Tokom uviđaja je konstatovano da nije nasilno djelovano na vozilo Miličkovića odnosno da nema oštećenja na bravama, vratima i poklopcu motora vozila.

Takođe je konstatovano da postoji oštećenje crijeva ali i da je crijevo dotrajalo. Predmeti i brisevi će svakako biti upućeni na vještačenje.

Miiličković je budvanski Centar bezbjednosti jutros oko 9 stai obavijestio da je, dok se svojim vozilom „Mercedes E280“, podgoričkih registarskih oznaka, kretao magistralnim putem od pravca Budve ka Cetinju, primijetio da ispod poklopca izbija dim.

Službenici CB Budva izašli su na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Kotoru kojeg su prethodno obavijestili o prijavi Miličkovića.

"Uviđajnim radnjama utvrđeno je da na navedenom vozilu nema oštećenja izazvanih  požarom. Pregledom spoljeg dijela vozila nijesu uočena oštećenja ni na vratima i bravama ni na dijelu poklopca motora. Otvaranjem poklopca motora i pregledom unutrašnjosti konstatovano je da je došlo do oštećenja crijeva spojenog sa filterom nafte, te da je crijevo dotrajalo i da je nakon što je došlo do navedenog oštećenja na predmetnom crijevu neko nestučno pokušao da sanira kvar, na način što je crijevo obmotao tanjom gumom (najvjerovatije unutrašnja guma od bicikla) koja nije poslužila funkciji, pa je došlo do izlivanja dizel goriva koje se razlivalo po motoru i nakon zagrijavanja motora došlo je do pojave dima", piše u policijskom saopštenju.

Iz policije dodaju da su od strane kriminalističkog tehničara izuzeti navedeni predmeti (crijevo i pomenuta guma) koji će biti proslijeđeni u Forenzički centar radi vještačenja, kao i brisevi sa brava vrata i poklopca motor i ručice kojom se otvara poklopac motora, koji će takođe biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.