Kolegijum bjelopoljske bolnice: Javnost da se uzdrži od kvalifikacija ljekara kao ubica
Opšta bolnica u Bijelom Polju

"Ne podliježite atmosferi linča"

Kolegijum bjelopoljske bolnice: Javnost da se uzdrži od kvalifikacija ljekara kao ubica

Stručni kolegijum Opšte bolnice Bijelo Polje zamolio je javnost da se uzdrži od teških kvalifikacija ljekarske profesije i da ne podliježe atmosferi linča, a Ljekarsku komoru su pozvali da stane u zaštitu esnafa.

Podsjećamo, prošle sedmice Apelacioni sud je preinačio odluku Višeg suda u Bijelom Polju pa tako optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu dana zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi.

"Oglašavamo se povodom izjava u kojima su ljekari kvalifikovani kao ubice, čime se u javnosti stvara atmosfera nepovjerenja, odnosno situacija u kojoj se svaki negativni ishod liječenja kvalifikuje kao zločin", navodi se u saopštenju Opšte bolnice Bijelo Polje.

Dalje ističu da i pored potrebe da iznesu stav, nijesu se oglašavali sa namjerom da ne povrijede osjećanja porodica.

"I zbog pijeteta prema izgubljenom novorođenčetu, ali isto pri tom ne zaboravljajući četiri bebe, izliječene na našu radost bez posljedica. Takođe nijesmo željeli da naše oglašavanje bude protumačeno kao direktno miješanje u krivični postupak i primjenu Zakona. Ja sam ljekar...Ja sam humanista...Ja sam profesionalac...I  ja sam roditelj...Mi smo jedni od njih četvoro iz Bijelog Polja,a sjutra to može biti neko iz bilo koje zdravstvene ustanove", navodi se u saopštenju.

Ističu da su kao ljekari i humanisti uvijek posvećeni principu " prim non nocere", "odnosno da su njihovi postupci usmjereni ne da štete nego da pomognu pacijentu, u skladu sa savremenim medicinskim doktrinama".

"Svi moramo shvatiti da je ljekarski poziv u širem smislu "opasna djelatnost", a sve u svojstvu činjenice da nijedna nauka nije savršena, niti su metodologije koje se primenjuju apsolutno sigurne, a rizici su naučno verifikovani. Kao posljedica ovakve atmosfere povećan je broj fizičkih nasrtaja na medicinsko osoblje, na radnom mjestu, u toku obavljanja procesa rada. Molimo javnost da se uzdrži od ovakvih teških kvalifikacija ljekarske profesije i da ne podliježe atmosferi linča a Ljekarsku komoru da stane u zaštitu esnafa", zaključili su iz Opšte bolnice Bijelo Polje.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.