Šarić otkazao punomoćje advokatima, prekinut glacni pretres
Darko Šarić

Revoltiran potezima predsjednika vijeća

Šarić otkazao punomoćje advokatima, prekinut glacni pretres

Darko Šarić optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom narkoticima, otkazao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, punomoćje svim svojim advokatima zbog čega je glavni pretres prekinut.

Šarić je rekao da to nije uradio zato što je nezadovoljan radom svojih branioca, već što je revoltiran potezima predsjednika vijeća, sudije Siniše Petrovića, javljaju Novosti.

Optužio ga je da je pristrasan, i da je učestvovao u krađi njegove imovine.

Naredni glavni pretres zakazan je za 25. i 26. aprila do kada će sud optuženom postaviti branioca po službenoj dužnosti. 

Suđenje Darku Šariću ponavlja se nakon što je Apelacioni sud u maju ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca narkotika.

Presuda je ukinuta zbog "bitne povrede odredaba krivičnog postupka", predmet je vraćen na ponovno suđenje a Šarić je ostao u pritvoru.

 

Komentari

Komentara: (1)

Mile

05. 08. 2018 - 20:44

Darko je jedan veliki covjek . ja ga ne poznajem ali mi je cast sto covjek takvog srca koji pomaze ljudima zivi u nasoj Crnoj Gori . ovo je veliki napad na njega zbog ( REKLA.KAZALA ) JASNO SE VIDI da neko iz Srbije ima protiv tog covjeka nesto i zeli da mu naudi ...
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.