Ova biljka će vam pomoći da obuzdate želju za slatkišima
Foto: Ilustracija

Stevija

Ova biljka će vam pomoći da obuzdate želju za slatkišima

Stevija je biljka koja potiče iz Paragvaja, preporučuje se svima koji žele da smršaju i imaju normalan krvni pritisak, a dobra je i za dijabetičare.

Ova biljka se ne razgrađuje i ne skladišti u organizmu, a zadovoljava potrebu za slatkim.

Slatki glikozidi utiču na želudac, što blokira osjećaj gladi.

Da biste postigli ovaj efekat prije jela uzmite 15 kapi ekstrakta stevije jer, za razliku od saharoze, ekstrakt stevije ne samo da nije štetan za zdravlje nego je i ljekovit, prenosi Radio Sarajevo.

Osim toga, stevija će vam pomoći i da se ostavite nikotina i alkohola koji su takođe neprijatelji dobre linije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.