Besplatno prenoćište za one koji uspiju da stignu do OVE kuće (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Na vrhu planine Foronon del Buinz

Besplatno prenoćište za one koji uspiju da stignu do OVE kuće (VIDEO)

Kućica izgrađena na vrhu planine Foronon del Buinz u Italiji služi kao prenoćište svima onima koji su dovoljno hrabri i vješti da se popnu na nešto više od 2.500 metara.

Taj mali planinarski dom je sagrađen u sjećanje na planinara Luku Verićija koji je stradao u lavini. Kolibu je dizajnirao arhitekt Đovani Pesamoska iz Udina, a građevinski materijal donosio se helikopterom.

Tokom nemilosrdnih zima kućica je sigurno utočište u tihoj prirodi s jednim od najljepših pogleda na svijetu. Zahvaljujući spretnom timu od 12 volontera izgrađena je u tek jednom danu.

Dizajnirana je poput crkvice s kosim krovom što sprječava snijeg da zatrpa ulaz, piše Punkufer.hr.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.