Bogićević: Posvetićemo se rekonstruisanju sportskih objekata u Danilovgradu (FOTO)
Ognjen Bogićević

Po dolasku na vlast

Bogićević: Posvetićemo se rekonstruisanju sportskih objekata u Danilovgradu (FOTO)

Ognjen Bogićević, član Inicijativnog odbora Demokrata Danilovgrad istakao je problem infrastrukture u gimnaziji u Danilovgradu, i nemogućnost građana i omladine da se posvete sportskim aktivnostima iz istih razloga.

Obećao je da će Demokrate, nakon što dođu na vlast, mnogo više pažnje poklanjati rekonstruisanju postojećih sportskih objekata.

"Za dan 27. maj ove godine raspisani su lokalni izbori, između ostalih, i u Danilovgradu. I ovog puta, kao i u svim prethodnim izbornim ciklusima, trodecenijska DPS vlast se potrudila da svakome bude očigledno da su izbori. Odjednom se vade iz naftalina megalomanski projekti, rovare se putevi, kopaju se, pa zatrpavaju rupe - i gdje treba i gdje ne treba. Da bi građani rekli – a, vidi ih kako rade. U cijeloj toj svojevrsnoj prevari, kad se u posljednjem tromesječju pred izbore pokušava ubijediti glasač da će vlast uraditi ono što nije za prethodnih 4 godine ili, u slučaju DPSa, za 30 godina, zaboravili su na svakodnevne potrebe i probleme Danilovgrađana", saopštio je Ognjen Bogićević, član Inicijativnog odbora Demokrata Danilovgrad.

Jedna od zaboravljenih jeste, kako navodi, i potreba svakog čovjeka za sportom, za fizičkom aktivnosšću koja pospješuje zdravlje građana. Sportska infrastruktura na teritoriji opštine Danilovgrad, kako kaže, liše gradskog stadiona u koji se jesu ulagala određena sredstva, predstavlja zastiđe Bjelopavlića. Ovo naročito, ako se ima u vidu koliko je šampiona i vrhunskih sportista i sportskih kolektiva naša mala opština izrodila kroz istoriju.

Foto: Demokrate Crne Gore

"U kakvim uslovima današnja djeca treniraju rukomet, košarku? Kao profesionalni fudbalski golman, vrlo dobro sam svjestan koliko je za razvoj nekog sportiste, osim talenta, bitan rad. Međutim, gdje djevojčice i dječaci, djevojke i momci iz danilovgradske opštine mogu da „rade“? U kakvim uslovima da razvijaju svoj talenat? Čak i statistički gledano, vrlo je vjerovatno da nam je već nekoliko puta promakla neka nova Zorica Pavićević. Zbog čega? Zbog koga?", navodi se u saopštenju.

Sportska dvorana u Danilovgradu, kako je naveo Bogićević, je jedna od najstarijih u Crnoj Gori. Sami njen spoljašnji izgled dovoljno govori. S vremena na vrijeme, kako kaže, promijeni se parket, čisto da noga ne upada u njega, na svakih deset godina promijene stolice, i to je to. O svlačionicama ovog sportskog objekta, koji koristi danilovgradska gimnazija, da i ne govorimo.

Foto: Demokrate Crne Gore

"A kakvi su tek poligoni OŠ „Vuko Jovović“ i Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“? Ili ne liče ni na šta ili služe kao parking. Zar ova vlast, lokalna ili državna – sasvim svjedeno, jer je, nažalost, u slučaju Danilovgrada ista, ne osjeća bilo kakvu odgovornost da periodično uredi ova igrališta i djecu i omladinu ponovo vrati na put sporta i zdravih stilova života, i da ih, na taj način, spriječi da se odaju nekoj od bolesti zavisnosti koji nijesu zaobišli ni našu opštinu", saopšteno je.

Nakon što budu nosioci nove vlasti, kako navodi, koja će se nakon majskih izbora formirati u Danilovgradu, Demokrate će mnogo više pažnje poklanjati rekonstruisanju postojećih sportskih objekata. Vratićemo mladosti Danilovgrada priliku da treniraju, da se bave sportom, da stiču prijatelje, da se druže i da neki od njih pronose slavu Danilovgrada širom Evrope i svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.