Otvorena studenstska izložba
Foto: Univerzitet Crne Gore

Radovi studenata Arhitektonskog fakulteta

Otvorena studenstska izložba "Hoteli i vinarije" u zgradi Rektorata do kraja aprila (FOTO)

Uoči Dana studenata, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore otvorena je izložba projektnih radova studenata Arhitektonskog fakulteta iz oblasti arhitektonskog projektovanja pod imenom „Hoteli i vinarije, segmenti ‎2016 - 2018“.

„Riječ je o idejnim projektima studenata na nastavnim predmetima Sintezni projekat 2 i Sintezni projekat 3, koji izučavaju projektovanje turističkih objekata, odnosno projektovanje privrednih objekata“, objasnio je profesor Goran Radović, predavač na ovim predmetima.

Izložba studenata je bila prikazana, dodao je profesor Radović, i na internacionalnoj radionici iz urbanog dizajna, od 19. do 25. februara ove godine, na Fakultetu politehnike u Bariju, u Italiji, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Foto: UCG

„U okviru rada na sinteznim projektima studenti izučavaju procese projektovanja i planiranja prostora i objekata na konkretnim lokacijama na različitim projektantskim zadacima. Zajedno sa asistentom i profesorom, na temeljan način, studenti prolaze kroz proces projektovanja i planiranja“, kazao je Radović.

Za ovu izložbu urađen je i katalog u izdanju Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji potpisuju kao autori profesor Radović i mr Marija Bojović, saradnica u nastavi.

Katalogom i izložbom, kako se navodi, su obuhvaćeni radovi studenata Danila Bulatovića, Ivane Višnjić, Anje Pejović, Obrada Tomića, Ane Radovanović, Veljka Vulanovića, Đorđa Doderovića, Nikole Bajovića, Kaće Vukićević, Vladimira Lutovca, Filipa Radojevića, Mirka Popovića i Medine Ćatović.

Izložba u zgradi Rektorata, kako je saopšteno, će biti otvorena do kraja aprila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.