Rusija protjeruje jednog crnogorskog diplomatu
Moskva

Reakcija na protjerivanje ruskog diplomate iz CG

Rusija protjeruje jednog crnogorskog diplomatu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Moskva protjerati jednog diplomatu iz Crne Gore, javio je Rojters.

Moskva je najavila taj potez nakon što je Podgorica protjerala ruskog diplomatu zbog "slučaja Skripalj",prenosi Tanjug.

Crna Gora je 28. marta objavila da se pridružuje podršci Ujedinjenom Kraljevstvu, navodeći da je jednog ruskog diplomatu proglasila nepoželjnom osobom i o tome obavijestila Ambasadu Rusije u Podgorici.

Crna Gora je, kako je tada saopštila crnogorska vlada, uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u toj zemlji. 

Kako je tada saopšteno, Vlada je ovu odluku donijela koordinisano sa saveznicima, u skladu sa mjerama preduzetim od članica Evropske unije i NATO, a u vezi sa "djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa britanskim partnerima, odmah jasno osudila".

Untitled

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.