Ubici Nikole Bojovića 35 godina zatvora, Delibašić oslobođen optužbi
Foto:Novosti

Ubici Nikole Bojovića 35 godina zatvora, Delibašić oslobođen optužbi

Specijalni sud u Beogradu izrekao je presudu za ubistva Nikole Bojovića rođenog brata Luke Bojovića 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine godine. Osuđena su četvorica pripadnika organizovane kriminalne grupe, dok je Miloš Delibašić, koji je bio optužen za organizovanje, osobođen.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao ubica, na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković takođe na 35 godina zatvora i Ratko Koljenšić na 30 godina.

Miloš Vojinović, koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi, svjedočio je protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina. Njemu je pridodata i jedna stara kazna pa je osuđen ukupno na 14 godina zatvora.

Vojinović je detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Vijeće je donijelo odluku da oslobodi Miloš Delibašić koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića.

On je oslobođen prevashodno jer sud nije povjerovao svjedočenju Vojinovića, prije svega "zbog animoziteta koji je pokazivao prema Delibašiću tokom suđenja", kad je između ostalog komentarisao da se "Delibašić uvijek izvuče".

Sud je Delibašiću nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je više godine.

Kao organizatori kriminalne grupe bio je optužen i Slobodan Šaranović, ali je on ubijen prošle godine u Budvi.

Sud je danas oslobodio i Gorana Bojanića, koji je bio optužen za zločinačko udruživanje.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.