Likvidacija Šakovića planirana mjesec dana ranije, saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba
Dvostruko ubistvo u podne u Podgorici, Foto:Kodex

Dvostruko ubistvo u Podgorici

Likvidacija Šakovića planirana mjesec dana ranije, saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba

Policija intenzivno traga za nepoznatom osobom koja je u subotu oko podneva u bašti lokala ,,Forum“, u strogom centru grada, ubila trideset jednogodišnjeg Miloša Šakovića i i deset godina starijeg Radivoja Jovanovića iz Podgorice.

Više bezbjednosno interesantnih osoba saslušano je juče u Centru bezbjednosti Podgorica, a među njima i prijatelji ubijenog Miloša Šakovića. Inspektori su ih ispitivali o poslovima i kretanju ubijenog Podgoričanina, njegovim prijateljima i neprijateljima, pišu Vijesti.

Kako piše Pobjeda, preliminarni rezultati istrage ukazuju da je likvidacija Šakovića planirana najmanje mjesec ranije i da je njegovo ubistvo jedno od dvadeset koja su se dogodila u ratu kriminalnih klanova, koji traje nekoliko posljednjih godina.

Činjenica da se ubica s pištoljem ležerno kretao za Šakovićem dok ga nije usmrtio ukazuje da se radi o profesionalcu, koji je najvjerovatnije za ovaj posao angažovan od kriminalnih grupa iz regiona.

Ubica je ostavio tragove: torbicu, kapu i pištolj na kojima se nalaze biološki tragovi koji bi trebalo da pomognu u identifikaciji ubice. Međutim, istražitelji ne isključuju mogućnost da su tragovi namjerno ostavljeni, kako bi uputili na pogrešan pravac, piše Pobjeda.

Očevici su ranije ispričali da je egzekutor mlađi muškarac, atletski građen, da je bio obučen u tamno sa kačketom na glavi, torbicom u jednoj i pištoljem u drugoj ruci. Navodno, imao je silikonsku masku na licu.

Kačket je djelimično zaklonio lik ubice pa preliminarno pregledani snimci sa nadzornih kamera nijesu od velike pomoći policiji.

 Vlast u Crnoj Gori ne može da toleriše takve događaje

Profesor na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu Darko Trifunović, komentarišući dvostruko ubistvo, kazao je za Pobjedu da to što su ubice ostavile tragove ne znači da su došle sa strane. – To znači da su bezobzirni i bahati i zbog toga su i najviši zvaničnici policije smijenjeni.

Nijesu podnijeli ostavke jer očigledno je da vlast u Crnoj Gori ne može da toleriše takve događaje i takav neprofesionalan odnos prema licima koja usred Podgorice, naočigled svih građana, mogu da divljaju, a u susret izborima. Nijesu samo izbori u pitanju, već čvrsta odluka vlasti da se takvim osobama i događajima stane na put – istakao je Trifunović za Pobjedu.

Kako je istakao, smjene u policiji će apsolutno popraviti stanje u dubinskom nivou jer nijesu bili na nivou zadatka, iako, kako je dodao, treba odati priznanje svim tim ljudima jer su dugo godina radili na tim pozicijama.

Profesor Darko Trifunović kazao je da ova surova likvidacija nema veze sa predstojećim izborima.

 – Koliko sam shvatio, jedna osoba je greškom ubijena, što je krajnje nedopustivo, a drugo ubistvo je nastavak obračuna kriminalnih klanova i mafije. Vidjeli smo da su segmenti tih mafijaških grupa potisnuti sa Primorja i da im je bilo mnogo lakše da se zbog veličine grada Podgorice kriju tu, ali da njihove veze dosežu i u regionu – od Beograda, Zagreba, Ljubljane, Banjaluke i samog Sarajeva i da te mreže nemaju granice – dodao je Trifunović, prenosi Portal Analitika pisanje Pobjede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.