Budućnost Voli u finalu ABA lige

Savladali Cedevitu 72:57

Budućnost Voli u finalu ABA lige

Košarkaši Budućnosti će prvi put u svojoj istoriji igrati u finalu ABA lige. Ekipa koju vodi Aleksandar Džikić je trećoj utakmici polufinalne serije, u paklu “Morače” pobijedila Cedevitu, fanatičnim izdanjem u posljednjoj četvrtini.

Dvije serije obijlježile su “majstoricu” u Podgorici. Počelo je nervozno, neprecizno i rastrzano na obije strane, a prvi su do pravog ritma došli gosti iz Zagreba.

Cedevita je serijom od 13:0, krajem prve i početkom druge četvrtine došla do dvocifrene prednosti (11:22). Udarne igle Podgoričana, Gordić i Gibson bile su neprimjetne i ekipa koju vodi Zdovc je uz manje oscilacije kontrolisala rezultat.

Na početku treće četvrtine, poslije koša Barovića, Budućnost je prišla na 30:32, ali je potom ponovo stala. Narednih osam napada domaćeg tima protekli su bez poena i Cedevita je pobjegla na 30:38.

Teško su Podgoričani pronalazili rješenja sve do same završnice treće dionice, kada se, pravo niotkuda na terenu pojavio Petar Popović. Bek Budućnosti, iako sa četiri lične greške, pokrenuo je svoj tim, prvo u odbrani, a potom i u napadu.

Njegovi, ali i poeni Ivanovića, Gordića, Lendrija, napravili su seriju domaćeg tima od 14:0, za vođstvo od 54:46, u 33. minutu.

Igra Cedevite se potpuno raspala, a kada je Popović pogodio trojku sa osam metara za 67:50, tri minuta prije kraja, bilo je jasno ko je prvi finalista ABA lige.

Orilo se Moračom “Džikiću majstore”, dok su igrači srpskog stručnjaka privodili posao kraju i slavili plasman u finale.

Petar Popović je sa 14 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Ivanović je postigao poen manje, a Lendri je dodao 11 poena. U Cedeviti je samo Ukić sa 12 poena imao dvocifren učinak. Nikols je zaustavljen na sedam poena, koliko je postigao i Čeri.

Drugi finalista ABA lige biće poznat poslije treće utakmice između Crvene zvezde i Mornara, koja se u ponedjeljak igra u Beogradu.

Sportska centrala

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.