Narušena bezbjednosna situacija, slijedi sveobuhvatan odgovor Države organizovanom kriminalu
Foto: Vlada CG

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Narušena bezbjednosna situacija, slijedi sveobuhvatan odgovor Države organizovanom kriminalu

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, a povodom posljednjih događaja u Podgorici, koji su rezultirali tragičnim gubitkom života i pogoršanjem bezbjednosne situacije, održalo je sinoć u proširenom sastavu, 12 sjednicu.

Sjednici su, pored članova Vijeća, prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda, Vrhovni državni tužilac, Glavni specijalni tužilac, i rukovodioci Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. 

-Vijeće je ocijenilo da je bezbjednosna situacija narušena usljed narastajućeg sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Vijeće je zatražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijalizovanih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, a sa konačnim ciljem obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice - saopšteno je nakon sjednice.

Dogovorene su stalne i koordinirane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor Države organizovanom kriminalu, dodaje se.

Takođe, Vijeće je dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena, i organizacionog snaženja organa za sprovođenje zakona, i zadužilo Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora da obezbijedi i prati realizaciju dogovorenih aktivnosti i utvrđenih prioriteta, na dnevnom nivou. 

Zbog pogoršane bezbjednosne situacije u Podgorici direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević podnijeli su ostavke.

Agencija za nacionalnu bezbjednost smijenila je rukovodioca Centra ANB Podgorica na koju je poziciju vanredno postavljen Bojan Vukčević umjesto Milana Kovačevića.

Podsjetimo, u Podgorici su u subotu podlegli povredama Radivoje Jovanović i Miloš Šaković, nakon što je na njih pucala nepoznata osoba u centru grada.

Jovanović se  slučajno našao na tom mjestu kada je pucano na Šakovića. 

Prije tri dana, u eksploziji u garaži hotela „Premijer“ ubijen je Dražen Čađenović.

Kako se pretpostavlja radi se o obračunu kriminalnih klanova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.