Pritvor Memiću zbog ubistva policajca Kujovića
Ilustracija

Odbijena žalba branioca

Pritvor Memiću zbog ubistva policajca Kujovića

Odlukom Apelacionog suda Crne Gore Enis Memić, koji se tereti za ubistvo policajca Irfana Kujovića, ostaće u pritvoru. Odlukom bjelopoljskog Višeg suda pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva i težine djela za koje se tereti.

Na tu odluku žalio se njegov branilac, tražeći da se Memić brani sa slobode ili da se ponovo odlučuje o pritvoru. Apelacioni sud odbacio je taj zahtjev kao neosnovan.

Sudije Apelacionog suda u svojoj odluci naglasile su da je Memić strani državljanin koji pomoć u sakrivanju može potražiti u Srbiji gdje mu je porodica, u slučaju da mu pritvor bude ukinut. Navedeno je i da optuženom prijeti kazna od najmanje 10 godina zatvora koja ga ne može ostaviti ravnodušnim. Opasnost od bjekstva, piše u rješenju suda, povećana je činjenicom da je Memić nakon saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio policajca pobjegao sa lica mjesta.

Sudije su napomenule da je okrivljeni djelo počinio na izuzetno težak način, kako je navedeno u optužnici.

"E.M. je osnovano sumnjiv da je putničkim motornim vozilom, sa koga je skinuo registarske tablice, umišljajno lišio života službeno lice pri vršenju službene dužnosti – saobraćajnog policajca I.K., tako što je oštećeni vršeći periodičnu kontrolu saobraćaja stajao na lijevoj kolovoznoj traci, dajući znak za zaustavljanje, po kojem okrivljeni nije postupio već je, ne smanjujući brzinu kretanja vozila, krećući se brzinom od 90 km na čas, ne preduzimajući radnju kočenja, prešao sa lijeve na desnu kolovoznu traku udario oštećenog, a zatim ga odbacio naprijed ulijevo van kolovoza", piše u odluci suda.

Memić je na suđenju negirao krivicu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.