Dvostruko ubistvo u Podgorici: Policija pronašla pištolj, Jovanović slučajna žrtva
Sa mjesta ubistva, foto:Kodex

Dvostruko ubistvo u Podgorici: Policija pronašla pištolj, Jovanović slučajna žrtva

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas u Podgorici oko podneva u pucnjavi na Trgu nezavisnosti.

Ova lica su povredama podlegla povredama u Kliničkom centru Crne Gore. Na njih je pucao za sada nepoznati maskirani napadač naočigled brojnih građana i za njim crnogorska policija intenzivno traga.

Policija je nedaleko od mjesta ubistva pronašla pištolj, torbicu i kačket, koje je, kako se vjeruje, on odbacio, piše portal Vijesti.Navodno je riječ o visokom muškarcu koji je na sebi imao kačket i tamno plavu košulju i pantalone nalik na uniformu. Tokom izviđaja izuzeti su i video zapisi i na nekima od njih, kako saznaje Televizija Vijesti, vidi se i ubica. 

Prema medijskim navodima Jovanović je slučajna žrtva kriminalnog obračuna.

Kako je kazao član njegove porodice on je jutros pošao u grad s djevojkom, piše portal Rtcg.

Šaković je, prema pisanju portala Vijesti, u lokalu bio sa porodicom.

U trenutku dok mu se ubica približavao,navodno je primijetio da muškarac ima silikonsku masku pa je odmah reagovao kako bi zaštitio porodicu i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, tražeći spas, navode Vijesti pozivajući se na izjave očevidaca.

Uspio je da izbjegne metke koji su ipak pogodili Jovanovića koji je sa ženskom osobom sjedio za susjednim stolom.

Pokušao je da pobjegne ka tržnom centru Ražnatović, preko puta kafića, kada je ubica  ka njemu ispalio više metaka nakon čega je Šaković pao a ubica pobjegao ka Zlatarskoj ulici. 

Portal Rtcg piše da je Miloš Šaković bliski rođak Milića Minje Šakovića, koji je sredinom septembra ranjen u pucnjavi u Podgorici. Tada je, podsjeća se, nepoznati napadač ispalio više metaka prema Šakoviću i Ivanu Nedoviću, koji je u tom trenutku bio sa njim. Nedović je od zadobijenih povreda preminuo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.