Stojanović i Rečević podnijeli ostavke
Mevludin Nuhodžić

Smjene i u ANB-u

Stojanović i Rečević podnijeli ostavke

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti, Jovica Rečević, podnijeli su ostavke iz objektivne odgovornosti, kazao je Televiziji Crne Gore ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

"Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Rečević podnijeli su ostavke na današnjem kolegijumu", kazao je Nuhodžić u Dnevniku TVCG.

Nuhodžić je kazao i da očigledno da rezultati borbe Ministarstva unutrašnjih poslova protiv kriminalnih grupa  nije bila garant da u njihovim obračunima neće biti nevinih žrtava, kao što je, prema operativnim podacima policije, slučaj sa danas nastradalim Radivojem Jovanovićem.

Nuhodžić je kazao i da je crnogorski premijer Duško Marković za sjutra zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost kojoj će prustvovati i predstavnici Tužilaštva i Sudstva.

"Evidentno je da Tužilaštvo i sudstvo moraju dati veći doprinos i podršku policiji jer je obračun sa kriminalom zadatak svih nas i samo punom saradnjom se možemo na uspješan i kvalitetan način izboriti sa mafijaškim obračunima", kazao je ministar policije za Javni servis. Poručio je da će se crnogorska policija još snažnije obračunati sa kriminalcima u svim gradovima.

Smjene i u ANB-u

 Nakon današnje likvidacije u centru Podgorice Agencija za nacionalnu bezbjednost razriješila je rukovodioca podgoričkog Centra ANB Milana Kovačevića.

Na tu funkciju vanredno je postavljen Bojan Vukčević koji je do sada radio u Sektoru za kontraobavještajnu zaštitu ANBa, saznaje portal Analitika.

Podsjetimo, Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas u Podgorici oko podneva u pucnjavi na Trgu nezavisnosti.

U eksploziji koja se dogodila u četvrtak veče u garaži hotela Premijer na Rimskom trgu, stradao je Dražen Čađenović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.