Mijatović: Volim Nejmara ali niko ne može nadmašiti Ronalda
Predrag Mijatović

Mijatović: Volim Nejmara ali niko ne može nadmašiti Ronalda

Legendarni crnogorski fudbalere Predrag Mijatović, koji je u istoriju Real Madrida ušao kao heroj finala Lige šampiona 1998. godine protiv Juventusa u intervjuu za špansku “Marcu“ kazao je da izuzetno voli Nejmara, jer je to fudbaler koji pravi razliku, ali da Kristijana Ronalda u “kraljevskom klubu“ ne može niko zamijeniti.

Mijatović je ostao u najljepšem sjećanju navijačima Reala, kao strijelac pobjedonosnog gola (1:0) u duelu sa tada favorizovanom “starom damom“ u finalu igranom u Amsterdamu.

U posljednje vrijeme španski mediji brazilsku zvijezdu Nejmara, koji se oporavlja od povrede, iz Paris Sen-Žermena sele u Real. Mijatović ističe da uživa da gleda Nejmara, kojeg je PSŽ platio Barseloni 222 miliona eura, ali da niko ne može zamijeniti Ronalda.

“Volim Nejmara, mnogo ga volim kao igrača, on je momak koji pravo razliku. Sigurno će imati važnu ulogu u osvajanju pehara u narednom periodu i boriti se za 'Zlatnu loptu' i 'Zlatnu kopačku', ali je teško da bilo ko nadmaši Ronaldove brojke“, smatra Mijatović, prenosi Anadolija.

Ronaldo je aktuelnu sezonu loše otvorio, nije bio u svojoj standardnoj formi, ali je zatim uhvatio zalet i sa 21 golom u svega 11 posljednjih utakmica “začepio usta“ svim kritičarima.

“Mislim da je od dana kada je stigao u Real ispunio sva očekivanja. Oborio je sve moguće rekorde i bio najvažniji igrač kluba u posljednjoj deceniji, osvajajući pehare za tim, ali i lične nagrade. Nadam se da će još dugo ostati, jer u budućnosti nećete pronaći još jednog Ronalda. Moći će se pronaći drugačiji tip igrača. Igrači poput njega pojavljuju se svakih 50 godina. U Realu je prvi bio Alfredo Di Stefano i sada Ronaldo koji ljestvicu, uz dužno poštovanje ostalima koji su igrali za klub posljednjih godina“, naglasio je nekada sjajni napadač.

Danas 49-godišnji Mijatović je igračku karijeru počeo u Budućnosti iz rodne Podgorice, a nastavio u beogradskom Partizanu. Zatim je prešao u Valenciju iz koje je 1996. godine prešao u Real, Nakon tri sezone odlazi u Fiorentinu, a karijeru je okončao 2004. godine u dresu Levantea. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 73 utakmice uz 25 pogodaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.