Tramp
Donald Tramp

Tramp "zamrznuo" 200 miliona dolara pomoći za Siriju

Američki predsjednik Donald Tramp je "zamrznuo" više od 200 miliona dolara namenjenih za obnovu i oporavak Sirije, a usljed njegovih najava što skorijeg povlačenja američke vojske iz dugotrajnih sukoba u toj zemlji, piše The Wall Street Journal pozivajući se na izjave zvaničnika.

Tramp je zatražio zamrzavanje sredstava nakon što je pročitao medijski izvještaj u kojem piše da se Vašington nedavno obvezao da isplati dodatnih 200 miliona dolara za podršku početnim naporima za obnovu Sirije, piše list.  

Kako navode, ta odluka je u skladu s Trampovom izjavom od četvrtka u kojoj je kazao da će se SAD povući iz Sirije. 

"Neka se sad o tome brinu drugi ljudi. Vrlo ubrzo mi odlazimo. Vratićemo našu državu gdje i pripadamo, gdje želimo biti", rekao je Tramp u Ohaju.  

On se pita zašto bi američke snage trebalo da ostanu u Siriji kad su militanti pred potpunim porazom.  

Dodatnu pomoć od 200 miliona dolara obećao je američki državni sekretar u odlasku Reks Tilerson u februaru u Kuvajtu na sastanku globalne koalicije protiv Islamske države.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.