Predstava
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

U sali Dodest u 20h

Predstava "Slasti slave" sjutra u KIC-u , 50% popusta na karte

Hit predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u nedjelju 1. aprila, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

"Predstava će biti igrana u okviru naše nove akcije „Budite uz Gradsko - Pozorište ima prednost“  što podrazumijeva da i za ovaj naslov važi popust na ulaznice od 50%", saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Navedeno je da je, po tekstu„Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera, predstavu adaptirao i režirao Stefan Sablić. Duhovit i dirljiv komad govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu.

"Kilter ga je napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina prošlog vijeka u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Predstava osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila i čarobnu riječ - mito - koja joj je otvarala sva vrata.Ipak, priča o Florens Dženkins je topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta“, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, u predstavi igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Navedeno je i da izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.