Najveći kruzer na svijetu danas kreće u svoju prvu plovidbu (VIDEO)
Foto: Screenshot

Simfonija mora

Najveći kruzer na svijetu danas kreće u svoju prvu plovidbu (VIDEO)

Njegovih 2.750 putničkih kabina mogu da ugoste oko 6.800 putnika i 2.000 članova posade.

Svoje prve goste, "Simfonija mora" bi trebalo da dočeka upravo danas, 31. marta. Tokom prve, petodnevne plovidbe, pristaće u Napulju i Rimu, odnosno luci Čivitavekija koja pripada rimskom okrugu.

Za izgradnju morske putničke grdosije bila je zadužena firma "STX France", koja ga je isporučila kompaniji "Royal Caribbean International". 

"Simfonija" se tako pridružila "Harmoniji", odnosno sestrinskom brodu "Harmony of the Seas". Njima bi uskoro trebalo da se pridruži i treći brod takve vrste, čija isporuka je zakazana za 2021. godinu.

Izgradnja kruzera "Symphony of the Seas" trajala je 36 mjeseci, a na njoj je radilo 4.700 radnika brodogradilišta Sen-Nazer. Veliki brod je napustio brodogradilište 24. marta. 

Prvo sedmodnevno krstarenje Mediteranom kreće u subotu 7. aprila iz Barselone, koja će "Simfoniji" biti i matična luka broda tokom ljeta, prije odlaska u sljedeću matičnu luku - Majami, u novembru, prenosi B92.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.