Ostavio laptop na punjaču, pa zapalio pola zgrade (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Ostavio laptop na punjaču, pa zapalio pola zgrade (VIDEO)

Poslovni prostor Stiva Pafeta u Lečvortu u Velikoj Britaniji u potpunosti je izgorio nakon što je eksplodirao laptop u njegovoj kancelariji.

Pafet kaže da je zaboravio da isključi laptop sa punjača i da je u nekom trenutku vjerovatno došlo do pregrijavanja baterije, nakon čega je laptop eksplodirao.

"Mislim da nijesmo ni svjesni kakve tempirane bombe držimo po kućama i kancelarijama. Samo sat  prije sam sjedeo u stolici ispred njega, da je tad eksplodiralo, sigurno bi bio mrtav", kaže očajni Stiv.

Kamere su zabijeležile trenutak eksplozije, a vatra je ubrzo počela da se širi po kancelariji, a onda i ostatku zgrade.

"Cijelo prizemlje je uništeno", rekao je Stiv za britanske medije.

Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih.

Stručnjaci kažu da se ovakve situacije ne događaju često, ali da može doći do eksplozije baterije.

Zbog toga savjetuju da obavezno isključujte vaše mobilne aparate i laptop uređaje sa punjača, pogotovo kada napuštate prostoriju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.