Ruski avion pretresen na aerodromu
Foto: Ilustracija

Velika Britanija

Ruski avion pretresen na aerodromu

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji poslala je pismo Forin ofisu u kojem traže objašnjenje za pretres Aeroflotovog aviona na aerodromu Hitrou u Londonu, navodi se u saopštenju ambasade.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da je riječ o provokaciji.

"Smatramo da je pretres još jedna provokacija od strane britanskih vlasti. Britanska policija i carinici ušli su na Aeroflotov avion koji je trebalo da poleti iz Londona za Moskvu. Britanske vlasti su rekle da će avion biti pretražen, ali nijesu rekli iz kog razloga. Pored toga, zatražili su da posada, uključujući i kapetana napusti avion", rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, kapetan je predložio da se pretraga aviona uradi u njegovom prisustvu, jer u skladu sa propisima kapetan ne smije da napušta avion.

"Britanci su započeli pretragu, ali je kapetan ostao u kokpitu, nijesu mu dozvolili da bude prisutan tokom pretresa. Ponašanje britanskih vlasti sugeriše da planiraju da tajno izvedu neke manipulacije na avionu", rekla je Zaharova.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.