OVO su znaci da upadate u ljubavnu aferu na poslu
Foto: Ilustracija

Možda se odnos sa partnerom ipak može popraviti

OVO su znaci da upadate u ljubavnu aferu na poslu

Vrijeme koje provedemo sa kolegama na poslu je znatno duže nego ono koje provodimo sa partnerom.

Zbog toga što više vremena provodimo sa kolegama, može da se desi da naš odnos sa nekim posebno postane čudan i da uhvatimo sebe kako smo zapravo u emotivnoj aferi.

To nije uopšte rijetko i dešava se u svim većim kolektivima jer prosto provodite previše vremena zajedno. Emotivna prevara brine mnoge ljude, a često počinju iz prijateljstva pa se onda iz toga razvije nešto mnogo ozbiljnije. 

Kako biste znali da ste prešli granicu koja je dozvoljena, obratite pažnju da li se neke od sljedećih tvrdnji mogu pripisati odnosu koji imate sa nekim od kolega.

Foto: Ilustracija

Ne možete da prestanete da mislite na tu osobu

Ako ne možete nekoga da skinete s uma, onda je to znak da vaše prijateljstvo prerasta u nešto drugo. Ako je to prva osoba na koju pomislite kada se ujutru probudite ili prije nego legnete uveče, onda je vrijeme da se zabrinete.

Uhvatili ste sebe kako tu osobu upoređujete sa vašim partnerom

Ovo je znak da vidite tu osobu kao potencijalnog partnera.

Povećava se vrijeme koje provodite zajedno

Ukoliko primijetite da sve više vremena provodite sa vašim kolegom ili prijateljem, a sve manje sa partnerom, onda je vrijeme da malo iskulirate i razmislite o tome šta radite.

Foto: Ilustracija

Dijelite veoma lične stvari

Intimne stvari su rezervisane samo za ljude sa kojima ste u vezi. Što više toga dijelite sa nekim to ste bliži. Ovo je problematično ako sa novim prijateljem dijelite neke intimne stvari koje krijete od vašeg partnera.

Krijete ovaj odnos od vašeg partnera

Ako osjećate kao da krijete nešto, onda vjerovatno to smatrate nepristojnim i neprigladnim odnosom. Ukoliko se plašite da vaš partner to neće razumjeti i da će se osjećati ljubomornim, onda oni vjerovatno i imaju razlog da se tako osjećaju.

Foto: Ilustracija

Sređujete se prije nego se vidite sa tom osobom

Onog momenta kada počnete da smišljate šta ćete da obučete kada trebate da vidite tu osobu, već ste debelo zaglibili.

Smanjuje se intimnost sa vašim partnerom

Sve manje dijeljenje intimnih detalja sa vašim partnerom, a više sa drugom osobom je takođe problem. Kada sa partnerom postanete manje seksualno aktivni, a često sanjarite o drugoj osobi, onda je vrijeme da izađete iz veze u kojoj ste jer možda slijedi realizacija zamišljenog.

Dijelite frustracije zbog partnera sa kolegom

Iako nije baš ok, vi dijelite frustracije zbog vašeg partnera sa novim prijateljem. Možda biste trebali da razmislite o tome da se obratite nekom terapeutu.

Stvarno se razumijete

Imate osjećaj da vas niko tako dobro ne kapira? Imate mnogo toga zajedničkog i vaš životni put je skoro pa isti? Nikada vas niko nije tako razumio kao on/ona? Dakle, vi ste u emotivnoj aferi.

Foto: Ilustracija

Počinjete da komunicirate i van "prijateljskih" sati

Sada već tajno kuckate poruke, e-mail-ove, ili zovete jedno drugo van prijateljskih sati i postoji velika šansa da vam veza u kojoj ste upadne u krizu.

Osjećate leptiriće u stomaku

Kada primijetite "taj pogled" osjetite na hiljade leptirića, onda ste u velikom riziku da počinite emotivnu prevaru. Ako vas samo pogled, dodir ili poziv uzbuđuje više nego partnerov onda su vam osjećanja veoma haotična.

Teško vam je da se koncentrišete kada je ta druga osoba prisutna

Teško je koncentrisati se kada ste seksualno uzbuđeni. Kada počnete da gubite fokus i mogućnost da pravilno rasuđujete onda je to znak da vam se druga osoba igra sa emocijama.

Počinjete da fantazirate i sanjate

Ukoliko ste počeli da zamišljate šta vi toj osobi radite ili ona vama, onda je vrijeme da sa partnerom obavite razgovor. Možda još uvijek možete nešto da promijenite i spasite odnos, ali iskreno nemate neke velike šanse.

Izvor: Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.