Vučić: Albanci su moćni, veliki i jaki kao i njihovi sponzori
Aleksandar Vučić, foto:N1

Vučić: Albanci su moćni, veliki i jaki kao i njihovi sponzori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije tajna da je jedini cilj Albanaca zauzimanje sjevera Kosova i Metohije.

"Hoće da zauzmu sjever i tačka. Sve su ostalo izračunali, kako Srbi ne mogu da opstanu", kazao je Vučić na dionici od Lajkovca do Ljiga gdje je probijena danas lijeva cev tunela "Brančić", prenosi Beta.

Radovima su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Zorana Mihajlovićna gradilištu tunela "Brančić" kod Ljiga.

Vučić je kazao da su Albanci "moćni, veliki i jaki" kao i njihovi sponzori, dodajući da imaju "podršku zapadne javnosti".

"Ja razmišljam o našoj Srbiji, zato ću uvijek da je branim, kao i istinu. Mi ćemo da čuvamo mir i štitimo stabilnost. Ja vjerujem da su jaki i oni i njihovi sponzori", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da su Albanci napravili studije za svaku srpsku opštinu jer im je jedini cilj da sjever Kosova i Metohije.

"Nema šta da vam kažem, sve sam rekao prvog dana. Znam ja za njihove želje i namjere", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajip Erdoganom sinoć oko 20.00 imao dobar razgovor u kojem mu je rekao šta se i kako dogodilo na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da ga je Erdogan pozvao na mir i uzdržanost. "On razumije sve kako je bilo", kazao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.