Pretresi u PG: Pronađeni narkotici, municija i kriptovani telefon, jedno lice uhapšeno
Ilustracija

Pretresi u PG: Pronađeni narkotici, municija i kriptovani telefon, jedno lice uhapšeno

Policija je danas su preduzimajući planirane aktivnosti na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, razbojništava, namjernog paljenja vozlia, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, izvršila pretrese na devet lokacija u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju, pronađeni su narkotici, municija i mobilni telefoni među kojima i jedan kriptovani. Jedno lice je lišeno slobode i uz krivičnu prijavu je privedeno tužiocu, dok protiv drugog slijedi podnošenje prekršajne prijave.

"Naime, službenici CB Podgorica izvršili su pretres devet stanova na području Podgorice, vlasništvo R.Z. (35), R.Z. (32), E.K. (30), J.V. (28), S.K. (24), D.B. (33), F.I. (29) i I.D. (34).

Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem a nakon pribavljenih naredbi od strane sudije za istragu", saopšteno je iz Uprave policije.

Navedene aktivnosti su rezultirale pronalaskom izvjesne količine narkotika, municije i devet mobilnih telefona od kojih je jedan kriptovani marke „Blackberry“

"Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, E.K. je lišen slobode i on je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u ODT u Podgorici.

Protiv F.I. će Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droge", kazali su iz policije.

Svi oduzeti predmeti će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

 

                                                                                             

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.