U požaru u zatvoru u Venecueli 78 mrtvih(FOTO)
Foto: AA

U požaru u zatvoru u Venecueli 78 mrtvih(FOTO)

Najmanje 78 osoba poginulo je u požaru koji je izbio u zatvoru u venecuelanskoj regiji Karabobo.

Zatvor se nalazi u gradu Valensija koji je od glavnog grada Karakasa udaljen oko 160 kilometara. Lokalni mediji, pozivajući se na zastupnika Huana Miguela Mateusa, navode da se među smrtno stradalima nalazi i deset žena, javlja Anadolija.

Porodice zatvorenih osoba nalaze se ispred zgrade zatvora čekajući odgovore dok Mateus tvrdi da je potrebno napraviti listu poginulih osoba. 

Istakao je da se među smrtno stradalima nalaze i posjetioci koji su se u tom trenutku nalazili u zatvoru.

Lokalni izvori javljaju da su požar najvjerovatnije izazvali zatvorenici koji su zapalili krevete i pokušali pobjeći iz zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.