Pretresi u Bijelom Polju: Maloljetnik putem Facebook-a pokušao da proda pištolj
Foto: Uprava policije

Na 4 lokacije oduzeta tri pištolja, vazdušna puška i municija

Pretresi u Bijelom Polju: Maloljetnik putem Facebook-a pokušao da proda pištolj

Bjelopoljska policija juče je pretresima na četiri lokacije, od građana oduzela tri pištolja, vazdušnu pušku i municiju.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su juče, postupajući po saznajima da maloljetni N.Š. putem društvene mreže Facebook pokušava da proda pištolj „CZ“, tzv. tetejac, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Bijelom Polju pribavili naredbu od nadležnog sudije za istragu na osnovu koje su izvršili pretres kuće u kojoj maloljetnik stanuje.

"Prilikom pretresa od njegovog srodnika M.Š. oduzet je pištolj „Walter“ u ileglanom posjedu. Pošto pištolj koji je maloljetnik, sumnja se, pokušavao da proda putem Facebook-a nije pronađen, došlo se do saznanja da pištolj u stvari pripada bliskom rođaku maloljetnika, P.Š. Izvršen je pretres i kuće P.Š. kojim je pronađen i od ovog lica oduzet navedeni pištolj, „CZ“ – tetejac, cl. 7,62 mm, takođe u ilegalnom posjedu", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje u saopštenju, službenici CB Bijelo Polje su takođe juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja a nakon pribavljene naredbe za pretres od strane sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu V.R. kojom prilikom su od N.R. privremeno oduzeli pištolj „CZ“, cal. 9mm, pet metaka istog kalibra i vazdušnu pušku „Quatro“, model 125, cal. 4,5mm.

Istog dana, policijski službenici CB Bijelo Polje, su na osnovu izvršenih konsultacija i pribavljene naredbe sudije za istragu, izvršili pretres kuće u vlasništvu B.K. kojom prilikom su pronašli i oduzeli pet metaka cal. 7,9mm.

O oduzetom oružju i municiji obaviješten je nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da će nakon prikupljenih obavještenja i izvršenih vještačenja kvalifikovati krivična djela.                                                                                             

 

                                                                                         

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.