Haradinaj prvi put u istoriji dao intervju na srpskom jeziku
Ramuš Haradinaj

Haradinaj prvi put u istoriji dao intervju na srpskom jeziku

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dao je, prvi put u istoriji, intervju na srpskom jeziku.

On je rekao da je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić ušao na teritoriju Kosova nelegalno, te da nisu imali izbora osim da ga uhapse.

Pošto mu je predočen papir na kome se vidi da je Priština ipak Đuriću dala dozvolu za ulazak, Haradinaj je neubjedljivo rekao da mu treba vremena za analizu. 

Haradinaj tvrdi da je od kosovskog Ministarstva spoljnih poslova dobio informaciju kako je Đuriću odbijen prvi zahtjev za ulazak na Kosovo i da je on tražio od ministarstva da se Marku Đuriću dozvoli ulazak.

"Mi smo otvoreni za Srbe, političare i uvijek smo bili otvoreni, jedino je Đuriću bio zabranjen ulazak. Da je sačekao dan, sve bi prošlo normalno",objašnjava Haradinaj.

Premijer Kosova smatra da scene privođenja Marka Đurića koje su obišle svijet nijesu dobra stvar, ali da je ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova samo poštovalo zakon.

"Marko Đurić nije morao na onakav način da bude priveden. Mogao je na normalan način da se zaustavi. Problem je što redovna policija nije mogla to da uradi, već je to uradila antiprotestna policija", kaže on.

Na pitanje novinara ko kontroliše tu policiju, Haradinaj je smješkajući se rekao da je to „njihova“ policija.

"To je policija protiv protesta, protiv nasilja. To su policajci koji znaju samo taj posao. Stignu i onda: Bum-bum! To nije mogla redovna policija. Zato se desila ta brutalnost. Oni su takvi. Oni služe samo za to", kazao je on.

Haradinaj je rekao da se izvinio mnogim srpskim kolegama i dodao da to što se desilo nije bilo upereno ni protiv jednog Srbina.

Kad je riječ o Zajednici srpskih opština, Ramuš Haradinaj tvrdi da on nije protiv, ali da nema vremena da se bavi time.

"Nisam ja protiv, ali ne mogu ja da je formiram. Počinjem dan u sedam ujutro, završim kasno u noć. Ne mogu sve da rješavam", rekao je on.

B92/TVO2

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.