Vlasnik PAOKa naoružan ušao na teren:  Tri godine zabrane rada u fudbalu i novčana kazna od 100 hiljada eura
Foto:Mozzartsport

Vlasnik PAOKa naoružan ušao na teren: Tri godine zabrane rada u fudbalu i novčana kazna od 100 hiljada eura

Ivan Savidis, vlasnik Fudbalskog kluba PAOK iz Soluna, kažnjen je zabranom obavljanja bilo koje funkcije u fudbalu u trajanju od tri godine, kao i sa 100.000 eura, jer je u derbi utakmici grčkog šampionata protiv AEK-a ušao naoružan u teren, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke.

Nakon što se Savidis, inače ruski biznismen, htio obračunati sa sudijom Jorgosom Kominisom utakmica je prekinuta, a suspendovano je i grčko prvenstvo koje će se nastaviti narednog vikenda.

9b8abdc93c8c89a640187c515bcad57b28b516de

Disciplinska komisija FS Grčke utakmicu je registrovala rezultatom 3:0 u korist AEK-a.

PAOK je zbog incidenta kažnjen oduzimanjem tri boda za tekuću, ali i dva za narednu sezonu. Uz sve to, klub iz Soluna na račun FS Grčke moraće uplatiti i 63.000 eura novčane sankcije, prenosi Anadolija

Radi ulaska u teren kažnjen je Luboš Mihel, direktor PAOK-a, sa 90 dana izvan fudbala i 15.000 eura.

Svi sankcionisani imaju pravo žalbe na prvostepene odluke Disciplinske komisije FS Grčke. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.