Klepetan se vratio voljenoj!
Foto:Pixsell

Nastavak najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta

Klepetan se vratio voljenoj!

Jedna od najljepših ljubavnih priča životinjskog svijeta jutros oko 10 sati dobila je svoj novi nastavak, javljaju rvatski mediji.

Nakon sedam mjeseci boravka u toplijim afričkim krajevima, Klepetan se još jednom vratio svojoj rodi slomljenog krila Malenoj u njihovo ljubavno gnijezdo na krovu područne osnovne škole u Brodskom Varošu. 

Klepetan se ranije obično vraćao između 24. i 28. marta, ali posljednjih godina obično kasni, a lani je kasnio čak dvije sjednici.

Penzionisani školski domar Stjepan Vokić, koji više od 20 godina brine o Malenoj, očekivao ga je tek sljedeći sedmice.

– Mislio sam da će doći poslije nedjelje, zbog ovog lošeg vremena. Ali bolje što je ovako ispalo. Malena je još bila u garaži, nije navikla da izlazi po ovakvoj hladnoći. Sinoć je do 22 sata bila vani pa sam je skinuo. Klepetan je jadan došao gore na gnijezdo, pa kad je vidio da je nema, sišao je na igralište i počeo kupiti granje. Bio je sav prljav i crn. Kada sam iznio Malenu, odmah su se počeli maziti. Eno ih, već se naganjaju po gnijezdu, štimaju, dovlače granje – kaže Stjepan za Večernji list.

9400a360c48d5a75410d

Foto:Pixsell

Klepetanov sin, koji se dvije prethodne godine takođe vraćao, ovaj put još nije došao. Stipa ga očekuje svaki dan.

Narednih mjeseci Stipu čekaju stalni odlasci po ribu na dvadesetak kilometara udaljene ribnjake. Ti će odlasci postati još intenzivniji kada na svijet dođe još jedna "garnitura" potomaka zaljubljenog para. Iako zna da će mu ionako tanak kućni budžet sada biti opterećen dodatnim izdacima, nije mu žao, jer je tokom svih ovih godina Malenu i Klepetana zavolio kao vlastitu djecu. Njih su troje toliko dugo zajedno da su već postali zavisni jedni o drugima.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.