Popravljanje odnosa: Sastanak lidera Južne i Sjeverne Koreje 27.aprila
Foto: Promo

Popravljanje odnosa: Sastanak lidera Južne i Sjeverne Koreje 27.aprila

Lideri Južne i Sjeverne Koreje održaće prvi zvanični sastanak 27. aprila, saopštila je Južna Koreja.

Južna i Sjeverna Koreja započele su danas pregovore na visokom nivou u pograničnom selu Panmundžom, kako bi se pripremili za susret sjevernokorejskog lidera Kim Džong una i južnokorejskog predsjednika Mun Džae in-a.

Delegaciju Južne Koreje predvodi ministar za unifikaciju Čo Mjong Gjon, dok delegaciju Sjeverne Koreje predvodi direktor agencije za međukorejske poslove Ri Son Gvon, prenosi Tanjug.

Ti razgovori uslijedili su nakon sastanka Kim Džong Una sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom u Pekingu, a kako se navodi do kraja maja bi trebalo da se održi razgovor između Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa, što još nije potvrdila Sjeverna Koreja.

Južna Koreja saopštila je i da je kineski državni savjetnik Jang Jieči stigao u Seul kako bi obavijestio Mun Džae in-a o razgovoru Si Đinpinga i Kima.

Kako su naveli, to je ohrabrujući znak da je Kim spreman za dijalog sa Južnom Korejom i SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.