Marović vratio dug novcem koji potiče iz kriminalnih djelatnosti
Svetozar Marović

Dokazi povodom zahtjeva Tužilaštva o oduzimanju imovine

Marović vratio dug novcem koji potiče iz kriminalnih djelatnosti

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić pročitao je juče niz pisanih dokaza na ročištu koje je održano povodom zahtjeva Tužilaštva za oduzimanje imovine bivšem visokom funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću.

Među pročitanim dokazima bila je bankarska dokumentacija koja se odnosi na Svetozara Marovića, zatim kartica prometa za Đorđinu i Miloša Marovića, ali i spisi iz Uprave za nekretnine.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prokomentarisala je pisane dokaze, dodajući da se iz bankarske dokumentacije vidi da „Svetozar Marović kada je vratio dug od 500.000 eura Zoranu Mugoši nije imao finansijskih sredstava iz čega se zaključuje da novac potiče iz kriminalnih djelatnosti“.

Takođe, kako je istakla, iz dijela bankarske dokumentacije koja se odnosi na Đorđinu Marović, jasno se vidi da nije raspolagala sa 300.000 eura od kojih je kupila kuću od Olivere Miljanić.

Na izjavu tužiteljke reagovao je advokat Dimitrije Dapčević koji zastupa Marovića, navodeći da se radi o svojinskom pitanju, a ne kako je njegov klijent stekao novac.

"Nemoguće je da je stan iz devedesetih stečen na kriminalne načine jer nije nikada mijenjao vlasnika" - kazao je Dapčević.

Punomoćnica Radojice Krstovića koji je od Đorđine kupio zgradu, advokatica Jelena Kelečević, pojasnila je da je njena klijentkinja imala 300.000 eura koje je njen sin Miloš Marović prihodovao prodajom stečenog nasljeđa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.