Putin u razgovoru sa Vučićem osudio

Putin u razgovoru sa Vučićem osudio "provokativne akcije" prištinskih vlasti

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem osudio "provokativne akcije" prištinskih vlasti u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je Kremlj.

U saopštenju se navodi da su Putin i Vučić razgovarali o problemu kosovskog pitanja u vezi s provokativnom akcijom prištinskih vlasti 26. marta u Kosovskoj Mitrovici protiv šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

"Ruska strana je iznijela jasnu osudu takvih akcija koje narušavaju Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN. Podvučeno je da u osnovi rješenja kosovskog pitanja mora da bude poštovanje te rezolucije", navodi Kremlj.

Vučić je predsjedniku Rusije izrazio saučešće povodom tragedije u Kemerovu u kojoj su poginule najmanje 64 osobe.

Putin i Vučić su razgovarali i o aktuelnim pitanjima rusko-srpskog strateškog partnerstva.

Vučić je čestitao Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.