Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali Preševo, stanovništvo uznemireno (VIDEO)
Foto:mondo.rs

Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali Preševo, stanovništvo uznemireno (VIDEO)

Avioni Vojske Srbije proletjeli su danas iznad Preševa na jugu Srbije što je, pišu albanski mediji, izazvalo pometnju među tamošnjim stanovništvom.

Albanski portali javljaju da je stanovništvo uznemireno zato što se, prema riječima mještana, vojni avioni nisu vidjeli od rata na tom području.

Predsjednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da su srpski avioni preljeteli vazdušni prostor na "granici između Kosova i Srbije", prenosi Presheva Jone. 

I on je rekao da su avioni uznemirili tamošnje stanovništvo i pozvao građane da se "suzdrže od provokacija", prenose Novosti.

Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa letjeli dvadesetak minuta.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom.

"Lovci" su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.