Dačević: Sinđelić mi je rekao da će lično Mila da likvidira, ali ja sam mislio da je to kafanska priča
Milika Dačević

Suđenje za pokušaj državnog udara

Dačević: Sinđelić mi je rekao da će lično Mila da likvidira, ali ja sam mislio da je to kafanska priča

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Sjedočili su Mileta Jelić, Milika Dačević i Mileta Pavićević.

Mileta Jelić je u sudnici naveo da nije upoznat sa dešavanjima od 16. oktobra 2016, jedino što ga povezuje su tim su slike koje ima sa Mirkom Velimirovićem i Predragom Bogićevićem. Sašu Sinđelića je kaže upoznao na Ravnoj Gori.

Kazao je da je pripadnik četničkog pokreta Bilećkog korpusa.

On je naveo da nikada nije organizovao četkičke skupove, jer preživljava i nema novca za to.

"Prvi put sam u sudu čuo da sam vojvoda. Hvala im na tome", kazao je Jelić. Saopštio je i da je vojvodu Čeka Dačevića prvi put danas vidio u sudnici, a da Miletu Pavićevića zna od ranije, te da je to častan čovjek.

On je istakao da ga niko nije pozivao na skup 16. oktobra na izborni dan. "Pominjanje mog imena u ovom postupku je meni napravilo pakao od života", kazao je Jelić.

I Milika Čeko Dačević kazao je da je po zanimanju četnik. On je naveo da mu je 16. maja 2016. na Zelenom vencu Saša Sinđelić rekao ide za Rusiju, a kada se vrati da će "lično Mila da likvidira".

"Kazao je da mi četnici više nećemo živjeti u bijedi. Pitao me kako stojim sa oružjem, ali ja sam mislio da je to čisto kafanska priča i nisam uzimao to zdravo za gotovo'', kazao je Dačević.

On je naveo da je to za njega bila kafanska priča i da zbog toga nikome nije pričao o tome, pa ni nadležnim organima.

"Dok se nije desio 16. oktobar, za mene je to bila nebitna priča", kazao je Dačević. Na tu priču Saše Sinđelića, se kaže samo nasmijao.

Svjedok Mileta Pavićević, kazao je da je po zanimanju vojvoda četnički. O dešavanjima od 16.10.2016. kaže da zna samo ono što je čuo iz medija, a Mirko Paja Velimirović je kaže u njegovu kuću došao i izašao.

"Mene je to začudilo. Nije bilo nikakve komunikacije između nas. Ja sam upalio svog starog mercedesa odvezao ga do kružnog toka, izljubio se sa njim i od tada sam ga vidio samo po medijima'', kazao je Pavićević.

Okrivljena Branka Milić je nakon Pavićevićevog svjedočenja kazala da više nema dilemu da je Mirko Velimirović bio scenarista državnog udara u Crnoj Gori i da je zbog toga bio upućen da zakuca na vrata Milete Pavićevića.

Sudjenje će biti nastavljeno sjutra.

Poziv za svjedočenje poslat je i Dobrilu Dedeiću i Slavenu Radunoviću.

RTCG

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.