Crna Gora protjeruje ruskog diplomatu
Ilustracija

Persona non grata i uskraćena saglasnost za djelovanje počasnog konzula

Crna Gora protjeruje ruskog diplomatu

Vlada Crne Gore je donijela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u ambasadi Ruske Federacije za persona non grata i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade o mjerama je obaviještena ambasada Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru.

"Crna Gora i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu sa mjerama preduzetim od strane članica EU i NATO u vezi sa djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima, odmah jasno osudila", saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Bivši ruski agent 66-godišnji Sergej Skripalj i njegova 33-godišnja kćerka Julija pronađeni su nedavno bez svijesti u engleskom Solsberiju i zbrinuti su u bolnicu. Velika Britanija je optužila Rusiju za trovanje Skripalja, što je ruski predsjednik Vladimir Putin kategorično negirao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.